Колаген
Колаген

Той е здрав и неразтеглив с голяма издръжливост на опън и е главен компонент на хрущялите, сухожилията и ставните връзки и основен белтъчен компонент на костите и зъбите. Заедно с мекия кератин, той осигурява здравина и еластичност на кожата.


Колаген

КОЛАГЕНУМ

Колаген от риба обогатен с козе и кобилешко мляко, арония и червена боровинка (клюква) 120 капсули – 250мг

„Колагенум” е естествен препарат съставен в 50% от висококачествен хидролизиран колаген от риба, обогатен с козе и кобилешко мляко, плод на арония и червена боровинка (клюква).

Приложение: „Колагенум” е създаден за лица, които искат да запазят добра форма и младежки външен вид. Редовната употреба на препарата наваксва липсата от колаген в диетата. Колагенът е естествена съставка на ставите и костите. Помага на кожата да се запази нейната стегнатост и еластичност. БЕЗГЛУТЕНОВ ПРОДУКТ

Начин на употреба: Да се приемат 1-3 капсули дневно, 2 часа преди хранене. Максимална доза: 3 капсули (750мг) на денонощие. Капсулите трябва да се приемат през устата и с вода. Не може да се превишава препоръчаната доза за деня. Препаратът не е предназначен за деца под 14 години и лица алергични към някоя от съставките.

Състав: Хидролизиран колаген от риба, козе и кобилешко мляко, лиофилизиран плод на арония, лиофилизиран плод на червената боровинка (клюква). Обвивка на капсулата: HPMC (Hydroxypropyl – metyl cellulose и оцветител Е 171).

  • Препаратът следва да се съхранява на сухо място при стайна температура.
  • Да се съхранява на място недостъпно за деца.
  • Хранителна добавка, не може да се прилага като заместител на разнообразна диета.
  • Да не се използва след изтичане на срока на годност.
  • № на партидата и срокът на годност са посочени на опаковката.

Съставки на „Колагенум” изчислени на дневна употреба:

Съставки Съдържание в 1 капсула (в мг) Съдържание в 3 капсула (в мг)
Хидролизиран колаген от риба 125 375
Козе мляко 56,25 168,75
Кобилешко мляко 31,25 93,75
Плод от арония 18,75 56,25
Плов от червена боровинка 18,75 56,25

Хранителна стойност Изчислено за 1
капсула (250мг)
Изчислено за 1
капсула (750мг)
Енергийна стойност 4,14kJ/0,98 kcal 12,42kJ/2,94 kcal
Мазнини 0,02 0,03
Въглехидрати 0,05 0,15
Целулоза 0,01 0,03
Белтъчини 0,15 0,45


Хидролизиран колаген от риба: За разлика от свинския или говеждия колаген, колагенът от риба има структура, която прилича на човешка, затова е лесноусвоим от човешкия организъм. Допълнително висококачественият хидролизиран колаген има селектирани аминокиселини характеризиращи се с високо усвояване от храносмилателната система.

Козе мляко:: Съставът на козето мляко е близък до състава на женското мляко, съдържа всички необходими за човека аминокиселини. Млякото е богато на минерални съставки: калций, фосфор, калий, а също витамини: A, B1, B2, PP и C. Често се използва като заместител при хора алергични към кравето мляко.

Кобилешко мляко: По отношение на съдържание на хранителни съставки е почти идентично като женското мляко. Съдържа пълноценни белтъчини (казеин), богато е на аминокиселини, лецитин, витамини: A, B1, B2, B3, B6, B7, B12, B13, фолиева киселина, микро-и макроелементи: цинк, желязо, мед, калий, калций, магнезий и многоненаситени мастни киселини.

Арония: Плодовете на арония съдържат ценни активни вещества и витамини: C, B2, B6, PP, P, E и бетакаротини. Съдържат също микроелементи: молибден, мед, бор, йод, кобалт, а също така целулоза и пектини.

Червена боровинка (клюква): Плодът на червената боровинка е изключително богат на витамини и минерали (C, A, B1, B2, P; калий) и оцветители.


Сертификат с номер: ZP-SD-4230-00795/KC/13

Сертифика за продажба на територията на ЕС: изтеглете